Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Spárgasaláta eperrel és almával
2012.05.06

epres-sparga-salata-001.jpgHozzávalók 4 személyre 16 szál spárga, 2 db alma, 20 dkg eper, 1 narancs leve, 1 citrom leve, 2 ek olíva- olaj, só, bors, 1-1 ek aprított petrezselyemzöld, mentalevél és metélőhagyma, pici cayenne-i bors

Elkészítés A friss, zöld spárgákat nem szükséges meghámozni, elkészítésükhöz elég, ha a szárukat egyenként meghajlítjuk és ahol roppannak, kettétörjük (az alsó, fás rész magától letörik). Ezután 5-6 perc alatt sós-cukros vízben puhára főzzük. A puha spárgákat kivesszük a forró vízből,  tálra tesszük és 2-3 cm-es darabokra  vágjuk.

Ezalatt az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, negyedeljük és vékonyan felszeleteljük,  citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljanak meg.

Az epreket szűrőben alaposan megmossuk, elfelezzük, vagy a túl nagyokat harmadoljuk. A feldarabolt gyümölcsöket  a spárgához adjuk és elkészítjük a saláta öntetét: a narancs levét összekeverjük az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a cayenne-i borssal és a salátára öntjük. Végül apróra vágjuk a zöldfűszereket és megszórjuk vele a salátát, az egészet gyorsan összekeverjük és azonnal tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.