Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 4 db közepes narancs, 2 fej lilahagyma, 1/2 kg zöld spárga, néhány salátalevél, 1/2 dl olívaolaj, 1 db citrom kifacsart leve, 1 kk mustár, 2 ek cukor, só, frissen őrölt színesbors
Elkészítés A spárgák fás végét levágjuk, majd a zsenge hajtásvégeket sós-cukros vízben 10 perc alatt puhára főzzük, lecsepegtetjük, és félretesszük, hogy kihűljenek.
Ezalatt a narancsokat éles késsel meghámozzuk (ne maradjon rajtuk a fehér szivacsos héj sem), majd vékony karikákra szeleteljük és egy tál aljára halmozzuk. A lilahagymákat vékonyan felkarikázzuk és beborítjuk velük a narancsszeleteket.
Végül elrendezzük a salátán a spárgákat is, és az egészet leöntjük az olaj-citrom-só-bors-mustár keverékéből készített öntettel. Óvatosan elkeverjük, tálalásig legalább egy órára hűtőbe tesszük.
Tipp Kínáljuk salátaleveleken.