Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Spárga keménytojással és tartármártással
2012.05.11

veroce-2012-tavasz-spargasalata-tojassal-010.jpgHozzávalók 4 személyre 1/2 kg zöld spárga, 1 kk só, 1 kk cukor, 4 tojás, a tartrármártáshoz 2 ek majonéz, 1-2 db kicsi csemegeuborka, 2 ek tejföl, só, bors, 1kk citromlé, 1 ek aprított petrezselyemzöld

Elkészítés     A friss, zöld spárgákat nem szükséges meghámozni. Elkészítésükhöz elég, ha a szárukat egyenként meghajlítjuk és ahol roppannak, kettétörjük. Az alsó, fás rész magától letörik. Ezután 5-6 perc alatt sós-cukros vízben  puhára főzzük. A puha spárgákat kivesszük a forró vízből,  tálra tesszük és 2-3 cm-es darabokra  vágjuk.

Ezalatt keményre főzzük a tojásokat, majd  hideg vízben  állni hagyjuk, hogy a héjukat könnyebb legyen eltávolítani. A lehűlt  tojásokat meghámozzuk, negyedekbe vágjuk és a feldarabolt spárgákkal együtt egy széles salátástálba tesszük. Elkészítjük a tartármártást: a majonézt a tejföllel alaposan kikeverjük, a csemegeuborkát kislyukú reszelőn lereszeljük és a mártásba keverjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a citromlevet, megszórjuk a petrezselyemzölddel, jól összedolgozzuk és a salátára öntjük. Azonnal tálalhatjuk.

 Tipp Kínálhatunk hozzá pirítóst.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.