Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 1/2 kg zöld spárga, 1 kk só, 1 kk cukor, 4 tojás, a tartrármártáshoz 2 ek majonéz, 1-2 db kicsi csemegeuborka, 2 ek tejföl, só, bors, 1kk citromlé, 1 ek aprított petrezselyemzöld
Elkészítés A friss, zöld spárgákat nem szükséges meghámozni. Elkészítésükhöz elég, ha a szárukat egyenként meghajlítjuk és ahol roppannak, kettétörjük. Az alsó, fás rész magától letörik. Ezután 5-6 perc alatt sós-cukros vízben puhára főzzük. A puha spárgákat kivesszük a forró vízből, tálra tesszük és 2-3 cm-es darabokra vágjuk.
Ezalatt keményre főzzük a tojásokat, majd hideg vízben állni hagyjuk, hogy a héjukat könnyebb legyen eltávolítani. A lehűlt tojásokat meghámozzuk, negyedekbe vágjuk és a feldarabolt spárgákkal együtt egy széles salátástálba tesszük. Elkészítjük a tartármártást: a majonézt a tejföllel alaposan kikeverjük, a csemegeuborkát kislyukú reszelőn lereszeljük és a mártásba keverjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a citromlevet, megszórjuk a petrezselyemzölddel, jól összedolgozzuk és a salátára öntjük. Azonnal tálalhatjuk.
Tipp Kínálhatunk hozzá pirítóst.