Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 1 cs (500 g) zöld spárga, 1 mk só, 1-2 mk cukor, 12 vékony baconszelet
Elkészítés A spárgákat megmossuk, fás részület letörjük (így minden szálnak kb. a fele marad meg), majd cukros-sós vízben, kb. 10 perc alatt, lefedve puhára főzzük. A megfőtt spárgákat jól lecsepegtetjük.
Vágódeszkára egymás alá kiterítünk 3 baconszeletet, kb. 8-10 szál spárgát ráhelyezünk és a bacont feltekerjük. A spárgák rügyes vége látsszon ki. A műveletet még háromszor megismételjük úgy, hogy az összes bacon és spárga elfogyjon.
A tekercseket grillsütőben vagy előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a bacon szép pirosra sül (7-8 perc). Ezután vágódeszkán éles késsel minden tekercset kb. 3 szeletre vágunk - a legfelsőből ki fognak látszani a spárgarügyek és a másik kettő is nagyon mutatós lesz.
Végül az egészet csinosan tányérra rendezzük.
Tipp Díszítsük paradicsommal vagy zöldsalátával. Kínálhatunk hozzá pirítóst is.