Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Spárga bacon-gyűrűben
2012.05.14

dsc07339-copy.jpgHozzávalók 4 személyre 1 cs (500 g) zöld spárga, 1 mk só, 1-2 mk cukor, 12 vékony baconszelet 

Elkészítés A spárgákat megmossuk, fás részület letörjük (így minden szálnak kb. a fele marad meg), majd cukros-sós vízben, kb. 10 perc alatt,  lefedve puhára főzzük. A megfőtt spárgákat jól lecsepegtetjük.

Vágódeszkára egymás alá kiterítünk 3 baconszeletet,  kb. 8-10 szál spárgát ráhelyezünk és a bacont feltekerjük. A spárgák rügyes vége látsszon ki. A műveletet még háromszor megismételjük úgy, hogy az összes bacon és spárga elfogyjon.

A tekercseket grillsütőben vagy előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a bacon szép pirosra sül (7-8 perc). Ezután vágódeszkán éles késsel minden tekercset kb. 3 szeletre vágunk - a legfelsőből ki fognak látszani a spárgarügyek és a másik kettő is nagyon mutatós lesz.

Végül az egészet csinosan tányérra rendezzük.

Tipp Díszítsük paradicsommal vagy zöldsalátával. Kínálhatunk hozzá pirítóst is.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.