Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
1 csomag spagetti
1 db citrom leve és reszelt héja
2,5 dl húsleves (porból, vagy kockából)
2 dl főzőtejszín
2 dkg vaj
2 ek olaj
só, bors
petrezselyemzöld és
reszelt parmezán a tetejére
Elkészítés A spagettit forró, sós vízben - amelybe kevés olajat is tettünk - feltesszük főni, és al dente (vagyis nem túl puhára) főzzük. Amikor kész, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, félretesszük.
Egy nagy serpenyőben (hogy majd a tészta is beleférjen) felolvasztjuk a vajat az olajjal, hozzáadjuk a citromlevet, reszelt citromhéjat, húslevest és sóval, őrölt borssal ízesítve összefőzzük, fele mennyiségűre elpároljuk. Ekkor hozzáadjuk a tejszínt, kissé összefőzzük.
Belekeverjük a kifőtt tésztát, átforgatjuk, átmelegítjük, a tetejét megszórjuk aprított petrezselyemzölddel és reszelt parmezánnal. Azonnal fogyasztjuk.