Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
1 cs spagetti száraztészta
1 ek olívaolaj
2 csipetnyi só
A pestóhoz
2 gerezd fokhagyma
2-3 marék bazsalikomlevél
3 ek olívaolaj
5 dkg reszelt parmezán
1 púpozott ek fenyőmag
2 csipetnyi só
őrölt feketebors (kihagyható)
Elkészítés
Só és olaj hozzáadásával egy nagyobb fazékban vizet forralunk, feltesszük főni a tésztát.
A fenyőmagot száraz serpenyőben rázogatva kissé megpirítjuk, majd a többi belevalóval aprítógépben jól összedolgozzuk.
Az így elkészült pestót a leszűrt, lecsepegtetett tésztával összekeverjük, vagy tányéronként teszünk belőle minden tésztaadagra.
Tipp A tetejére még kerülhet parmezán vagy reszelt sajt, illetve ketchup, de enélkül is remek.