Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 1 kg friss sóska (vagy fagyasztott sóska), 3 ek olaj, 3 dl főzőtejszín, 1 mk só, cukor ízlés szerint
Elkészítés A sóskát szitában ármossuk, a nagyobb levelek nyelét és ereit kézzel eltávolítjuk. Nagy lábasban olajat hevítünk, fedő alatt, alacsony hőfokon megfonnyasztjuk rajta a sózott sóskaleveleket. Kb. 15-20 perc alatt apró darabokra főnek, így nem szükséges turmixolni sem. Az egészet összeforraljuk a tejszínnel, majd ízlés szerint cukorral ízesítjük - akkor jó, ha édeskés, de mégis pikáns marad az íze.
Tipp Kínálhatjuk főtt burgonyával, tükörtojással, de semlegesebb ízű sültek, párolt húsok kísérőjeként is finom. Tartalmasabb, ha be is habarjuk, de ez elhagyható.