Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 50 dkg hámozott alma, 1/2 citrom reszelt héja, kb. 10 dkg cukor (ízlés szerint), 5 dkg mazsola, 1 tojás sárgája, 1 marék durvára vágott dióbél
Elkészítés A mazsolát langyos vízbe áztatjuk. A hámozott, magház nélküli almákat kisebb szeletekre vágjuk, annyi vizet teszünk rájuk, hogy ellepje őket. A reszelt citromhéj és a cukor hozzáadásával puhára főzzük. Közben serpenyőben megpirítjuk a diót. Ha az alma puha, és kissé kihűlt, krémesre turmixoljuk a levest. Hozzáadjuk a tojás sárgáját és azzal habosra turmixoljuk. Tálalás előtt megszórjuk a lecsepegtetett mazsolával és a pirított dióval.
Tipp Télen langyosan, nyáron hidegen fogyaszthatjuk. A mazsolát rumos (vagy rumaromás) vízbe is áztathatjuk.