Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Sonkás-túrós pogácsa
2014.07.12

 sonkas-pogacsa-0051.jpg

Hozzávalók  A tésztához 25 dkg liszt, 1/2 cs sütőpor, 25 dkg túró, 10 dkg margarin, 4 ek tejföl, 2 kk só,  a töltelékhez 10 dkg füstölt sonka ledarálva, 5 dkg margarin, 1 db tojás a kenéshez, 5 dkg reszelt sajt a tetejére

Elkészítés Az alapanyagokból rugalmas tésztát gyúrunk, ha esetleg nagyon a kezünkhöz ragadna, szórjunk rá még egy kevés lisztet. Az alaposan összedolgozott tésztát legalább 2-3 órára tegyük hűtőbe, de a legjobb, ha egész éjszakán át pihentetjük, mert úgy a süteményünk könnyebb, porhanyósabb lesz.

A darált sonkát összekeverjük az 5 dkg puha margarinnal. A tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk és megkenjük a sonkás margarinnal. Az így megkent tésztát balról jobbra behajtjuk a tészta közepéíg, jobbról balra ráborítjuk a másik oldalát, majd alulról felfelé  és föntről lefelé is megismételjük a folyamatot. Az így hajtogatott tésztát ismét kinyújtjuk, kb. két cm vastagra. Kisméretű pogácsákat szaggatunk, tetejüket megkenjük felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük és 30 perc alatt pirosra sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.