Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre
40 dkg sertés szűzérme
10 dkg sonka vagy főtt-füstölt tarja
10 dkg gomba
2 db nagyobb krumpli
3 dl tejföl
1 db tojás
barbecue vagy flekken fűszerkeverék
só
fehér bors
őrölt szerecsendió
kakukkfű
5 dkg füstölt sajt
rozmaringos olaj
Elkészítés A szűzérmét egy-másfél cm széles szeletekre vágjuk, fólia alatt óvatosan kiverjük, barbecue- vagy flekken fűszerkeverékkel, egy kevés sóval, rozmaringos olajjal bevonjuk a szeletek mindkét oldalát, majd letakarva legalább félórára félretesszük.
Amíg a hús pácolódik, a sonkát (vagy főtt-füstölt tarját) laskára vágjuk, a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, sóval, borssal, kakukkfűvel és igen kevés olajjal meghintve grillezzük.
A krumplikat héjában majdnem puhára főzzük, meghámozzuk, felkarikázzuk.
Olajjal kikent tepsibe terítjük a krumplikarikákat, hogy azok részben egymást fedjék.
A hússzeleteket megsütjük, a krumplikra fektetjük, erre kerül a sonka, majd a gomba.
A tejfölt a tojás sárgájával sóval, borssal, szerecsendióval, majd a tojás felvert fehérjével összekeverjük, és a rakott húson egyenletesen elosztjuk.
A tepsit 200 fokos sütőbe toljuk, és kb. 25 percen át letakarás nélkül sütjük. Félidőben kivesszük, és az előre lereszelt füstölt sajttal meghintjük.
Tipp Körítés nem szükséges, azonban kínáljunk hozzá savanyúságot.