Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Sonkás rakott szűzérme, Dobitól
2016.01.27

20151204_193843.jpg


Hozzávalók 2 főre

40 dkg sertés szűzérme
10 dkg sonka vagy főtt-füstölt tarja
10 dkg gomba
2 db nagyobb krumpli
3 dl tejföl
1 db tojás
barbecue vagy flekken fűszerkeverék

fehér bors
őrölt szerecsendió
kakukkfű
5 dkg füstölt sajt
rozmaringos olaj

Elkészítés A szűzérmét egy-másfél cm széles szeletekre vágjuk, fólia alatt óvatosan kiverjük, barbecue- vagy flekken fűszerkeverékkel, egy kevés sóval, rozmaringos olajjal bevonjuk a szeletek mindkét oldalát, majd letakarva legalább félórára félretesszük.
Amíg a hús pácolódik, a sonkát (vagy főtt-füstölt tarját) laskára vágjuk, a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, sóval, borssal, kakukkfűvel és igen kevés olajjal meghintve grillezzük.
A krumplikat héjában majdnem puhára főzzük, meghámozzuk, felkarikázzuk.
Olajjal kikent tepsibe terítjük a krumplikarikákat, hogy azok részben egymást fedjék.
A hússzeleteket megsütjük, a krumplikra fektetjük, erre kerül a sonka, majd a gomba.
A tejfölt a tojás sárgájával sóval, borssal, szerecsendióval, majd a tojás felvert fehérjével összekeverjük, és a rakott húson egyenletesen elosztjuk.
A tepsit 200 fokos sütőbe toljuk, és kb. 25 percen át letakarás nélkül sütjük. Félidőben kivesszük, és az előre lereszelt füstölt sajttal meghintjük.

Tipp Körítés nem szükséges, azonban kínáljunk hozzá savanyúságot.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.