Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
.
Hozzávalók 4 személyre 8 db tojás, 10 dkg sonka, 5 dkg reszelt sajt, 1 csomag rukkola, 4 ek chiliszósz, 1 kk só, 4 ek olaj
Elkészítés A tojásokat feltörjük, egy tálban összekeverjük, megsózzuk. A sonkát felcsíkozzuk. Egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat, és a sonkát pár percig pirítjuk. Ráöntjük a tojásokat és először magas hőfokon sütjük fél percig, majd levesszük a hőt, és a serpenyőt körkörösen mozgatjuk, hogy a nyers tojás a szélére kerülhessen. A sült tojásrészeket egy lapáttal a serpenyő belseje felé toljuk, a még folyékony tojást fokozatosan "hozzáépítjük".
Mikor az omlett rezgősre sült, megszórjuk a reszelt sajttal, a lapáttal óvatosan háromba hajtjuk, és egy nagy, ovális tálra csúsztatjuk. Megszórjuk feldarabolt rukkolával és ízlés szerint chiliszószt csorgatunk rá. Azonnal fogyasztjuk.