Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Sonkás makaróni, Dobitól
2015.08.18

20150817_140732.jpg


Hozzávalók 2 főre

20 dkg makaróni
10 dkg mascarpone
2 tojás sárgája
10 dkg reszelni való sajt
10 dkg serrano v. fekete erdei sonka
1 dl tejszín
5 dkg vaj

őrölt tarka bors
szerecsendió
olívaolaj

Elkészítés Először elkészítjük az öntetet. A tojások sárgáját összekeverjük a mascarponéval, a tejszínnel és a vajjal, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy kevés szerecsendióval. Az öntetbe keverünk 5 dkg reszelt sajtot és félcenti vékonyan felcsíkozott sonkát. (Ha túl sűrűre sikerül az öntet, tejszínnel vagy egy kevés tejjel, esetleg a tészta főzőlevével hígíthatjuk.) A tésztát enyhén sós, olajos vízben megfőzzük, leszűrjük, majd az öntettel összekeverve, a maradék sajttal együtt, frissen és forrón kínáljuk.

Tipp A sajtreszelék többféle kemény sajtból is készülhet, de feltétlenül legyen közöttük parmezán.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.