Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 2 nagy csirkemell, 8-10 szelet füstölt bacon, 20 dkg főtt, füstölt sonka vagy tarja, só, majoránna, bors ízlés szerint
Elkészítés A csirkemelleket félbevágjuk és lapos szeleteket formázunk belőlük, majd finoman klopfoljuk, hogy könnyebben tudjunk velük dolgozni. Az így kapott szeleteket sózzuk, borsozzuk, majd baconcsíkokra fektetjük. Megtöltjük a felkockázott füstölt hússal, szorosan feltekerjük, hogy a bacon körülvegye a tekercset és megszórjuk majoránnával.
Tűzálló tálba tesszük, kevés vizet öntünk alá, 180 fokon először lefedve 40 percig pároljuk, majd a fóliát levéve pirosra sütjük.
Tipp Felszeletelve tálra tesszük és azonnal fogyasztjuk, burgonyapürével kínáljuk. Amennyiben hidegen fogyasztjuk, adjunk hozzá vegyes salátákat; például különféle gyümölcsökkel készült saláták kiválóan illenek hozzá.