Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Sofrito: egy remek spanyol ételízesítő
2011.08.11

s.jpgHozzávalók 2 nagy fej vöröshagyma, 1/2  kg paradicsom (vagy paradicsomszósz), 1 fej fokhagyma, 3-4 ek olívaolaj,1 tk pirospaprika, ízlés szerint só és bors

Elkészítés A finomra vágott vöröshagymát sózzuk, és olivaolajon, alacsony hőfokon, lassan üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és lassan dinszteljük tovább együtt. Kevergessük, hogy ne égjen oda. Ha a fokhagyma is átpárolódott, húzzuk félre az edényt a tűzről, keverjünk az egészhez egy tk pirospaprikát, majd dobjuk rá a kockákra vágott vagy turmixolt paradicsomot.  Pároljuk készre,  ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd még egyet gyorsan forraljunk rajta.

Tipp Húsételek, levesek, szószok  ízesítéséhez kiváló, mártogatós szószként is beválhat. Tárolhatjuk zárt edényben, olajat öntve a tetejére, a hűtőben - vagy még tovább is, ha adagonként (pl. jégkockatartóban) lefagyasztjuk. Spanyolországban konzervként, készen is kapható.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.