Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 nagy fej vöröshagyma, 1/2 kg paradicsom (vagy paradicsomszósz), 1 fej fokhagyma, 3-4 ek olívaolaj,1 tk pirospaprika, ízlés szerint só és bors
Elkészítés A finomra vágott vöröshagymát sózzuk, és olivaolajon, alacsony hőfokon, lassan üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és lassan dinszteljük tovább együtt. Kevergessük, hogy ne égjen oda. Ha a fokhagyma is átpárolódott, húzzuk félre az edényt a tűzről, keverjünk az egészhez egy tk pirospaprikát, majd dobjuk rá a kockákra vágott vagy turmixolt paradicsomot. Pároljuk készre, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd még egyet gyorsan forraljunk rajta.
Tipp Húsételek, levesek, szószok ízesítéséhez kiváló, mártogatós szószként is beválhat. Tárolhatjuk zárt edényben, olajat öntve a tetejére, a hűtőben - vagy még tovább is, ha adagonként (pl. jégkockatartóban) lefagyasztjuk. Spanyolországban konzervként, készen is kapható.