Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Skandináv pompos: füstölt lazacos pizza, Levintől
2015.12.12

pompos_fustolt-lazacos-pizza.jpg

Hozzávalók

1 adag pizzatészta
3-4 szelet füstölt lazac
1 fej fehér hagyma
fél csokor friss kapor
1,5 dl tejföl
10-15 dkg reszelt sajt
só, bors
olaj

Elkészítés

A tésztát kinyújtjuk, pizzatepsibe terítjük, a sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A hagymát félkarikákra szeleteljük és egy kevés olajon megdinszteljük. Lezárjuk a tüzet, és hozzákeverjük a tejfölt. Sóval, borssal, aprított kaporral ízesítjük. Ezzel kenjük meg a pizzalapot.

A lazacot csíkokra vágjuk, és elrendezzük a tészta tetején. Adhatunk hozzá egy kevés kapribogyót, olajbogyót vagy meglocsolhatjuk egy kevés citromos olajjal.

Rászórjuk a sajtot és kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Levin mondja A pizza nálam szinte mindig maradékból készül. Néha igen meglepő maradékokból, s egy háromhetes svéd túra után mi más lenne a hűtőmben, mint a kézipoggyászban hazacipelt füstölt lazac?!

Annyira karakteres az íze, hogy csak egy kis hagymát meg kaprot adtam hozzá és citromolajjal  permeteztem meg.

Tökéletes választás mellé egy pohár lazacrózsaszín rosé.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.