Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Semifreddo mandulalikőrrel, olasz édesség
2011.08.27

semifreddo-mandula-likorrel.jpgHozzávalók 4-6 főre 4 dl tejszín, 1 dl mandulalikőr (Amaretto), 2 tojás, 4 tojás sárgája, ízlés szerint 10-15 dkg porcukor

Elkészítés Vizet forralunk egy lábosban, majd a vízgőz fölött egy másik, kisebb edényben a 2 egész tojást + a 4 sárgáját a porcukorral összekeverjük, és habverővel verve kb. 5 perc alatt sűrű krémmé főzzük. Ekkor levesszük a gőzről és hűlésig verjük tovább. Betesszük a hűtőbe és teljesen lehűtjük. A tejszínből habot verünk a likőr hozzáadásával és a már hideg kémmel óvatosan összedolgozzuk. Egy őzgerincformát vagy egy tortaformát kibélelünk műanyag fóliával, beletöltjük a krémet, betakarjuk a fólia kimaradó részével és egy éjszakára mélyhűtőbe tesszük. Szeletelve, csokoládékrémmel meglocsolva tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.