Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Sárgarépás pecsenye, Dobitól
2015.11.20

20151118_134504.jpg

Hozzávalók 2 főre

2 nagyobb szelet, csont nélküli tarja
4 db hosszú sárgarépa
2 db hosszú fehérrépa
2 szál újhagyma
rozmaringos olívaolaj
Provance-i fűszerkeverék

2 db vöröshagyma
római kömény
4 kisebb krumpli
egy kevés reszelt parmezán

Elkészítés Az újhagymát megtisztítjuk. A répákat meghámozzuk, sós vízben félpuhára főzzük.
A tarjaszeleteket fólián át mindkét oldalukon kiverjük, sózzuk, fűszerezzük, rozmaringos olívaolajjal megkenjük, félórán át pihentetjük. Az egyik répát felkarikázzuk, félretesszük. A másik sárgarépát és a fehérrépát hosszában csíkokra vágjuk, és az újhagymával összefogva a hússzeletekbe tekerjük, hústűvel megtűzzük. A hústekercseket serpenyőben megforgatjuk, fehér kérget sütünk rájuk, majd egy kiolajozott sütőtálba helyezzük. Mellédobjuk a jól lesikált, félig bevagdalt krumplikat és a  megtisztított, elnegyedelt, római köménnyel megszórt hagymákat. A rozmaringos olajból a krumplikra és a hagymákra is csöpögtetünk.
A sütőtálat alufóliával letakarva 200 fokos sütőbe toljuk, majd a fóliát 20 perc után eltávolítjuk, a hústekercsekre a rozmaringos olajból kanalazunk egy keveset, és az egészet készre sütjük (kb. 45 perc). A sütés vége előtt kb. 10 perccel a krumplikra rászórjuk a parmezán sajtot.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.