Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók lollo verde (fodros) saláta, néhány szelet sárgadinnye, zöldfűszeres kecskesajt, uborka, koktélparadicsom, fekete olajbogyó, méz, vaj, citromos olívaolaj, (fügés) balzsamecet, balzsamecet-szósz, só, frissen őrölt fekete bors
Elkészítés A sárgadinnyét hámoztam, magoztam, majd felkockáztam, és kevés vajon, mézzel megpároltam. A salátát felaprítottam, az uborkát felkockáztam, a paradicsomokat félbevágtam és picit megsóztam. Ezt megpermeteztem az olajjal és a balzsamecettel. Erre jött a kecskesajt, a még meleg dinnye, végül az olívabogyók. Megborsoztam, és tálalás előtt megöntöztem balzsamecet-szósszal.
Levin mondja Ez a saláta úgy indult, hogy se égen, se földön nem kaptam rukkolát. Pedig nagyon akartam, de hát nem minden múlik pusztán az akaraton. Viszont, ellenben, ámde, valamit rögtönöznöm kellett. Anyu hozott egy fél sárgadinnyét, így ez lett a saláta alapja. Szerintem nem volt rossz csere...