Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók személyenként
2-3 szelet sárgadinnye
3 hajszálvékony szelet füstölt sonka (pl. cerrano, feketeerdei, pármai)
citromos olívaolaj
őrölt bors
Elkészítés
A lehűtött dinnyéből kikanalazzuk a magot, vékony szeletekre vágjuk, héját leszedjük. Tányérra tesszük, csinosan elrendezzük körülötte a sonkát, meglocsoljuk egy kevés citromos olívaolajjal és egy kevés frissen őrölt borssal.
Azonnal fogyasztjuk.
Tipp A világ egyik legegyszerűbb előétele, mégis különleges és nagyon finom. Díszíthetjük bazsalikomlevelekkel is. Egy pohár pezsgő vagy illatos fehérbor jól passzol hozzá.