Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
A csirkemell csíkokhoz: 1 nagy csirkemell, 2 ek olaj, só, bors
A salátához: 1 jégsaláta, 2 db sárgarépa, 1 db jégcsapretek (vagy egy csomag piros retek) 4 db paradicsom, 1 db kígyóuborka, 1 cs petrezselyemzöld, 1-2 ek olívaolaj, 1 citrom leve, só, bors
Elkészítés A csirkemellet vékony, hosszú csíkokra vágjuk, sózzuk-borsozzuk, és forró olaban hirtelen kisütjük, majd félretesszük.
Gyorsan összeállítjuk a salátát: a jégsalátát darabokra tépkedjük és egy tál aljára halmozzuk. A répát, retket legyaluljuk és a salátára szórjuk. Az uborkát felkarikázzuk, a paradicsomokat cikkekbe vágjuk és a többi zöldség köré helyezzük. Az olajból, citromléből, sóból és borsból mártást készítünk és a salátára öntjük. A csirkemell csíkokat körben a zöldségekre halmozzuk, végül megszórjuk a felaprított, friss petrezselyemzölddel.
Tipp Friss bagettel vagy pirítóssal tálaljuk.