Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 600 g burgonya, 200 g brokkoli, 120 g sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, fűszerkömény, petrezselyem, kakukkfű, 1 kk ételízesítő, 1 ek citromlé, 100 g reszelt sajt (pl. Gouda), 4-5 ek liszt, 100 g fetasajt, 125 g natúr joghurt, 2 ek tejföl, pár csepp citromlé, kapor, olaj a sütéshez
Elkészítés A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük. Külön lábosban, szintén sós-ételízesítős vízben a rózsáira szedett brokkolit is megfőzzük.
Nagy lyukú reszelőn lereszeljük a megtisztított sárgarépát, a sajtot, apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, végül a répát. Sóval, borssal, köménnyel és a zöldfűszerekkel ízesítjük. Meglocsoljuk az evőkanálnyi citromlével. Mikor megpirult, húzzuk le a tűzről, és keverjük hozzá az apróra vágott, főtt brokkolit.
Krumplinyomóval törjük össze a burgonyát, keverjük bele a sajtot és ha már langyosra hűlt, dolgozzuk hozzá a felvert tojást. Mehet bele a zöldségkeverék, és annyi liszt, hogy formázható masszát kapjunk. Egy evőkanállal vegyünk ki a masszából, formáljunk lapos pogácsákat, forgassuk meg egy kevés lisztben és bő, forró olajban süssük aranybarnára. Itassuk le róla a felesleges zsiradékot.
A feta sajtot villával törjük össze. Adjuk hozzá a joghurtot, a tejfölt a citromlevet és a kaprot. Ezzel az öntettel, friss salátával vagy ecetes céklával kínáljuk a puffancsokat.
Levin mondja Valahogy megint úgy alakult az ebéd, hogy a rendelkezésre álló alapanyagokból több személyre kellett varázsolni valamit. Volt itthon brokkolim, sárgarépám, de ha egyszerűen csak megsütöm őket, éppen hogy csak jól lakunk volna ketten. Így valami tartalmasabbat hoztam össze: zöldségfasírtot. Bármilyen zöldséggel variálható, kerülhet bele gomba, cukkini, tök, vagy akár karalábé is.