Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Sajtos rudak, Györgyi nénitől
2014.08.22

 img_3757.jpg

Hozzávalók 35 dkg finomliszt, 25 dkg margarin, 10 dkg reszelt sajt, fél csomag sütőpor, 1 kk só, 2 db tojás, 1 dl tejföl

Elkészítés A liszttel elmorzsoljuk a margarint, beleszórjuk a sütőport, a reszelt sajt felét. A tésztába belegyúrjuk az egyik tojást és a másik tojás sárgáját a fele fehérjével (a megmaradó tojás fehérjét félretesszük). A jól összegyúrt tésztát ujjnyi vastagságúra (lehetőleg négyszög alakúra) kinyújtjuk, a maradék tojásfehérjével a tésztát megkenjük, a reszelt sajt másik felével megszórjuk. A kinyújtott tésztát derelyevágóval először hosszában, majd keresztben ujjnyi széles csíkokra vágjuk.

A tésztacsíkokat sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt (amíg a rudacskák megpirulnak) megsütjük.

Vigyázzunk, mert a sajtos rudak hamar megéghetnek!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.