Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 1 csomag leveles tészta (275 grammos, friss), 1 db tojás, 2 dkg tisztított napraforgómag, kb. 3 ek genovai pestó, 5 dkg reszelt sajt
A genovai pestóhoz 1 csokor friss bazsalikom, 5 dkg parmezán sajt, 5-6 gerezd fokhagyma, 3-4 dkg fenyőmag, 1,5 dl extra szűz olívaolaj, só, bors ízlés szerint.
( A maradék pestót főtt tésztához, pirítóshoz használhatjuk fel.)
Elkészítés A pestóhoz a bazsalikomleveleket leöblítjük, óvatosan megszárítjuk és aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a hámozott fokhagymagerezdeket, az olívaolajat, fenyőmagot, sajtot, sóval és borssal ízesítjük, és többszöri megállítással pépesre daráljuk.
A leveles tésztát kitekerjük, megkenjük a pestóval, az egyik felét gazdagon megszórjuk reszelt sajttal. A másik felét ráhajtjuk, mint egy könyv borítóját, és a tésztát kissé lenyomkodjuk, majd éles késsel vagy derelyeszaggatóval kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk. Tetejüket megkenjük felvert tojással és megszórjuk tisztított napraforgómaggal.
A csíkokat egyenként megcsavargatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt piros-ropogósra sütjük.