Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
75 dkg liszt
25 dkg hideg vaj
3 dkg élesztő
2 dl tej
1 mk cukor
2 + 1 tojás
2 mk só
tejföl
10-15 dkg füstölt sajt
Elkészítés
A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, és az élesztőt felfuttatjuk benne.
Gyúródeszkán összemorzsoljuk a vajat a liszttel, hozzáadunk a tojásokból kettőt, beletesszük a sót, az élesztőt, összegyúrjuk, és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.
Utána kb.15-20 percig meleg helyen pihentetjük - akkor jó, ha már nyújtható.
Közben a sajtot megreszeljük.
A tésztát végül ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt sütőlapra sorakoztatjuk, a tetejét a maradék felvert tojással megkenjük, reszelt sajttal meghintjük. Meleg helyen hagyjuk duplájára kelni, majd előmelegített sütőben, közepes hőfokon aranysárgára sütjük.
Tipp Készíthetjük köménymaggal megszórva is.