Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Sajtos pogácsa
2017.01.07

sajtos-pogacsa.jpg

Hozzávalók

75 dkg liszt

25 dkg hideg vaj

3 dkg élesztő

2 dl tej

1 mk cukor

2 + 1 tojás

2 mk só

tejföl

10-15 dkg füstölt sajt

Elkészítés

A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, és az élesztőt felfuttatjuk benne.

Gyúródeszkán összemorzsoljuk a vajat a liszttel, hozzáadunk a tojásokból kettőt, beletesszük a sót, az élesztőt, összegyúrjuk, és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.

Utána kb.15-20 percig meleg helyen pihentetjük - akkor jó, ha már nyújtható.

Közben a sajtot megreszeljük.

A tésztát végül ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt sütőlapra sorakoztatjuk, a tetejét a maradék felvert tojással megkenjük, reszelt sajttal meghintjük. Meleg helyen hagyjuk duplájára kelni, majd előmelegített sütőben, közepes hőfokon aranysárgára sütjük.

Tipp Készíthetjük köménymaggal megszórva is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.