Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Sajtos omlett
2017.03.16

omlett2.jpg

Hozzávalók személyenként

2 db tojás

2 csapott ek liszt

1 dl tej

fél mokkáskanál só

kevés őrölt bors

3 dkg reszelt sajt

1 ek olvasztott vaj

kevés olaj a sütéshez

Elkészítés A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat összedolgozzuk a liszttel, tejjel, sóval, borssal és az olvasztott vajjal. A fehérjét pici sóval kemény habbá verjük és óvatosan beledolgozzuk a tejes-lisztes masszába.

Egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat, beleöntjük az omlett-alapot és közepes hőfokon néhány percig sütjük. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, óvatosan kettéhajtjuk egy lapát segítségével, kissé lenyomkodjuk, hagyjuk, hogy közepesen átsüljön, de azért a közepe lágy maradjon.

Amikor elkészült, tányérra fektetjük, paradicsommal, uborkával együtt fogyasztjuk.

Tipp Érdemes minden személyre külön-külön elkészíteni, mert ha túl vastag a massza, nem fog kellően átsülni.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.