Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók személyenként
2 db tojás
2 csapott ek liszt
1 dl tej
fél mokkáskanál só
kevés őrölt bors
3 dkg reszelt sajt
1 ek olvasztott vaj
kevés olaj a sütéshez
Elkészítés A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat összedolgozzuk a liszttel, tejjel, sóval, borssal és az olvasztott vajjal. A fehérjét pici sóval kemény habbá verjük és óvatosan beledolgozzuk a tejes-lisztes masszába.
Egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat, beleöntjük az omlett-alapot és közepes hőfokon néhány percig sütjük. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, óvatosan kettéhajtjuk egy lapát segítségével, kissé lenyomkodjuk, hagyjuk, hogy közepesen átsüljön, de azért a közepe lágy maradjon.
Amikor elkészült, tányérra fektetjük, paradicsommal, uborkával együtt fogyasztjuk.
Tipp Érdemes minden személyre külön-külön elkészíteni, mert ha túl vastag a massza, nem fog kellően átsülni.