Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Sajtgolyók
2011.12.29

dsc06895-copy.jpgHozzávalók 10 golyóhoz 15 dkg natúr cottage cheese (friss, szemcsés sajt - szupermarketekben kapható), kb. 5 dkg natúr, kenhető, zsíros ömlesztett sajt, 1-2 gerezd zúzott vagy reszelt fokhagyma, ízlés szerint só és bors, zöldfűszer, a bundázáshoz egy kevés (maradék) darált dió és/vagy reszelt keménysajt

Elkészítés A cottage cheese-t és a kenhető sajtot egy mélyebb tálban villával jól összedolgozzuk, hozzáadva a fűszereket és a  fokhagymát is. A masszát fél órára mélyhűtőbe tesszük, majd vizes kézzel diónyi golyókat formázunk belőle, melyeket darált dióban, illetve reszelt sajtban forgatunk meg.

Tipp Maradékok felhasználásához is alkalmas fogás, cottage cheese helyett tehéntúróból is készülhet. Mignonpapírra helyezve még mutatósabb. Tálaljuk ropogós sajtos keksszel vagy pirítóssal.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.