Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Rumos szilvalekvár
2012.09.17

rumos-szilvalekvar-004.jpgHozzávalók 2 kg érett szilva, 1/2 dl 10%-os ecet, 1/2 dl víz, 10 dkg cukor, 1 dl rum

Elkészítés A szilvákat alaposan megmossuk, kimagozzuk. Egy tiszta lábosba beleöntjük az ecetet és a vizet, felforraljuk és ekkor beletesszük a szilvát is. Fél óra főzés után a gyümölcsöt tisztára mosott botmixerrel pépesítjük, majd alacsony hőmérsékleten 4 órán át főzzük. Ügyeljünk rá, hogy a lekvár éppen csak bugyogjon. Ezután hozzákeverjük a cukrot,  10 perc után belekeverjük a rumot is, és még forrón üvegekbe kanalazzuk. Az üvegeket alaposan lezárjuk és meleg helyen tartjuk, hogy a lekvár lassan hűljön ki.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.