Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 6 dl nagyon erős feketekávé (Nescaféból is jó!), 20 dkg kristálycukor , 2 tojás sárgája, 4 dl tej, 2 dl tejszín, 6 dkg liszt, 2-3 ek rum
Elkészítés A tojások sárgáját a liszttel, a tejjel és a tejszínnel elkeverjük, vigyázva, hogy csomós ne maradjon. A cukrot egy teflonedényben karamellizáljuk úgy, hogy folyékony legyen, majd óvatosan hozzáadjuk a forró feketekávét, és addig keverjük, amíg a karamell a kávéban teljesen fel nem olvad. A lisztes-tejszínes elegyet a feketekávéba öntjük, majd alacsonyabb hőfokon tovább kevergetjük, amíg sűrűsödni nem kezd. Amikor már elég sűrű, a rumot hozzáöntjük, de ezzel már nem főzzük tovább. A krémet talpas poharakba öntjük, és néhány órára behűtjük.
Tálaláskor díszíthetjük tejszínhabrózsákkal, reszelt csokoládéval, őrölt kávéval.
Tipp Vigyázat: a forró krém hűlés közben tovább sűrűsödik! A krémet ízlés szerint konyakkal is készíthetjük.