Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 50 dkg félzsíros tehéntúró, 8 kávéskanál tejföl, 1 fürt szőlő, 4 db friss őszibarack (vagy 1 üveg őszibarackbefőtt), 1 késhegynyi őrölt fahéj, meggybefőtt leve ízlés szerint, 1 ek rum
Elkészítés A túrót összetörjük, a tejföllel krémesre keverjük, a masszát a meggybefőtt levével, fahéjjal és rummal ízesítjük. Egy üvegtál aljába szőlőszemeket rakunk le, a tál falát vékony cikkekre vágott őszibarackkal díszítjük. A túrókrémet a tálba töltjük, és a desszertet szőlőszemekkel dekoráljuk. Az egészet néhány órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Tipp Ha nincs kéznél meggybefőttünk, használhatunk 1-2 kanál málnaszörpöt, vagy más gyümölcsszirupot is az ízesítéshez.