Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Rozmaringos tarja, zöldséggel töltött krumplival
2013.09.20

kep-022.jpg

Hozzávalók 4 személyre A húshoz 8 szelet sovány sertéstarja, 1 ek mustár, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 mk őrölt rozmaring, 2 ágacska friss rozmaring, 1 kk flekken fűszer, 1 ek rozmaringos olívaolaj, só A krumplihoz 8 db közepes vagy nagyobb krumpli, 4-6 szelet baconszalonna, 1 db póréhagyma, 2 db zöldpaprika, 1 db cukkini, 4-6 db szárított paradicsom, só, oregánó, borsikafű ízlés szerint

Elkészítés A húst megmossuk, megtörölgetjük, fólián keresztül gyengén kiklopfoljuk, majd a szeletek mindkét oldalát bekenjük mustárral, olajjal, beszórjuk a fűszerekkel, rákenjük a szétnyomott fokhagymagerezdeket, majd az egészet jól lefedve, hűtőszekrényben pihentetjük 2-3 órán át, vagy akár tovább. A húst csak sütés előtt legfeljebb fél órával sózzuk be. Végül előmelegített sütőben, fedővel vagy alufóliával jól letakarva, olajat aláöntve, 200-220 fokon egy órán át pároljuk a tarját. Kb. félidőben fordítsuk meg a tepsiben.  Ha megpuhult a hús, a fedőt távolítsuk el, és grillfokozaton vagy erős tűzön pirítsuk meg.

A krumpli sütése A krumplikat megmossuk, héjukban félkészre, vagy inkább majdnem készre főzzük, hagyjuk kihűlni. A krumplikat ízlés szerint héjukban is hagyhatjuk, de meg is hámozhatjuk. A langyos krumplikat hosszában felvágjuk, a belsejükett kivájjuk. A fél burgonyák öblét megsózzuk, a krumplik kikapart belsejét kis darabokra vagdaljuk vagy villával összetörjük, félretesszük.

Ezután 2-3 szelet baconszalonnát apróra vágunk, egy kevés olajon enyhén megpirítjuk, majd az olajból kivesszük. A baconos olajban megfuttatjuk a vékonyra felkarikázott póréhagymát, utána dobjuk és megpároljuk-pirítjuk a kicsumázott és keskeny karikákra szeletelt zöldpaprikát, az apró darabkákra vágott cukkinit, a sót és a fűszereket rászórjuk, és az egészet gyakran kevergetjük, hogy le ne égjen. A már puha zöldségekhez adjuk a felaprózott szárított paradicsomot és a pirított bacont, valamint a főtt krumplivagdalékot. Az egészet összerázzuk, és kis ideig még forgatjuk a tűzön. 

A fél krumplikat a tepsibe helyezzük úgy, hogy öblös felükkel felfelé mindegyik egy nagyobb darab baconszalonnára kerüljön. Ráhalmozzuk a zöldséges vagdalékot, és 200 fokos sütőben kezdetben letakarva, a végén takarás nélkül kb. 20 percig sütjük.

Tálaláskor ügyeljünk arra, hogy a krumplikat az alattuk megsült baconszalonnákon kínáljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.