Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
50 dkg málna és piros ribizli
10-15 dkg cukor (ízlés szerint)
1 cs vaníliás cukor
egy darabka citromhéj
3 lapos ek étkezési keményítő
víz
Elkészítés
A gyümölcsöket 1,5 dl vízben kb. 5 percig főzzük a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal – az a jó, ha kicsit szétfőnek, de azért a gyümölcsmassza darabos marad.
A keményítőt néhány evőkanálnyi vízzel csomómentesre keverjük, majd a gyümölcshöz adjuk. Kidobjuk a citromhéjat. A gyümölcsmassza 1-2 perc alatt besűrűsödik (vegyük figyelembe, hogy tovább fog sűrűsödni, amikor hűlni kezd). Ekkor gyorsan üvegtálakba vagy kelyhekbe adagoljuk.
Finom vaníliafagylalttal, vagy készíthetünk hozzá vaníliasodót, amivel meglocsolhatjuk, amikor már kihűlt. Gyümölcsökkel, ostyával vagy csokoládéval díszítve tálaljuk. Adhatunk hozzá tejszínhabot is.
Tipp Ezt a kedvelt német desszertet készíthetjük meggyből, vagy meggyből és cseresznyéből is, fahéj- és szegfűszeg-ízesítéssel. Eperből szintén finom.