Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Rote Grütze
2017.01.17

rote-grutze.jpg

Hozzávalók

50 dkg málna és piros ribizli

10-15 dkg cukor (ízlés szerint)

1 cs vaníliás cukor

egy darabka citromhéj

3 lapos ek étkezési keményítő

víz

Elkészítés

A gyümölcsöket 1,5 dl vízben kb. 5 percig főzzük a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal – az a jó, ha kicsit szétfőnek, de azért a gyümölcsmassza darabos marad.

A keményítőt néhány evőkanálnyi vízzel csomómentesre keverjük, majd a gyümölcshöz adjuk. Kidobjuk a citromhéjat. A gyümölcsmassza 1-2 perc alatt besűrűsödik (vegyük figyelembe, hogy tovább fog sűrűsödni, amikor hűlni kezd). Ekkor gyorsan üvegtálakba vagy kelyhekbe adagoljuk.

Finom vaníliafagylalttal, vagy készíthetünk hozzá vaníliasodót, amivel meglocsolhatjuk, amikor már kihűlt. Gyümölcsökkel, ostyával vagy csokoládéval díszítve tálaljuk. Adhatunk hozzá tejszínhabot is.

Tipp Ezt a kedvelt német desszertet készíthetjük meggyből, vagy meggyből és cseresznyéből is, fahéj- és szegfűszeg-ízesítéssel. Eperből szintén finom.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.