Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Rosé kacsamell
2012.06.13

rozekacsa9.jpgHozzávalók 4 személyre 4 db fél pecsenye kacsamell, só, bors, olívaolaj

Elkészítés A 4 db fél, pecsenyének való kacsamell bőrét éles késsel bevagdossuk kb. 1 cm-es távolságban, mindkét irányban, majd sózzuk, borsozzuk és kicsit megkenjük olívaolajjal. (Ezt a műveletet érdemes 1 nappal a sütés előtt elvégezni, hogy hűtőben tartva a kacsamell kellően bepácolódjon.)

A húst közepesen forró serpenyőben, bőrös felével lefelé kezdjük sütni. Ne égessük meg, de süssük szép pirosra, hogy a zsírja kiolvadjon. Kb. 7-8 perc után a másik oldalát is pirítsuk meg, kb. 5-6 perc alatt. A forgatást ne villával, hanem fogóval végezzük, hogy a hús leve ne folyhasson ki. Ezután a serpenyő alatt csökkentsük kissé a hőfokot, majd fedjük le, és süssük további 10 percig a kacsamelleket.

Ezután vegyük ki a serpenyőből és forrón fóliába csomagolva pihentessük. Kb. 10-15 perc pihentetés után szeletelhetjük.

Tipp Kínálhatunk hozzá szeletelt narancsot, amelyet mikrohullámú sütőben kissé felmelegítünk (egy kevés narancslikőrrel is leönthetjük). Adhatunk mellé salátát, vagy bármilyen pikáns mártást, szószt is, pl. almaszószt vagy áfonyamártást.

Azonnal fogyasztva, vagy hidegen, vékonyan felszeletelve is finom.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.