Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Ropogós fogascsíkok sütőtökpürével, Zolitól
2017.02.12

20170211_144129.jpg

Hozzávalók 2 főre

1/2 kg friss fogasfilé vagy friss harcsaszelet

a páchoz:
2 evőkanál halszósz (egzotikus boltokban kapható)
1 dl fehérbor
őrölt bors
a sütéshez:
rizsliszt (ha nincs, búzaliszt is megfelel!) olaj

1 kisebb sütőtök
2 dl főzőtejszín
őrölt bors
szerecsendió

2 evőkanál liszt
3 szál újhagyma

Elkészítés A halat lapos szeletekre vágjuk, majd felcsíkozzuk, és az előre elkészített páccal leöntjük (sózni nem kell, mert a halszósz sós).
A sütőtököt megtisztítjuk, feldaraboljuk, és sütőben megsütjük. Amikor a tök megsült, a megbarnult, esetleg égett részeket eltávolítjuk. A főzőtejszínnel felöntjük, megszórjuk őrölt borssal, szerecsendióval és megsózzuk. Ezután a fűszerezett tökdarabokat összeturmixoljuk. A tökpürét végül a liszttel besűrítjük, és melegen tartjuk, amíg a hal elkészül.
A halat félóra elteltével a pácból kiemelve jól leitatjuk, rizslisztben megforgatjuk, és bő, forró olajban pirosra sütjük.
A megtisztított, vékony karikákra vágott újhagymát forró olajban kissé megpirítjuk, és tálaláskor a tökpürére szórjuk.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.