Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Rochesteri csirkemell, grillezett cukkinivel
2013.08.11

 

rochesteri-csirkemell-grillezett-cukkinivel-009.jpg

Hozzávalók 4 személyre 4 nagy szelet csirkemell, 5 dkg liszt, 2 db tojás, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 1 ek aprított petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl húsleves(kockából), 1 dl fehérbor, 1 nagy, érett citrom leve + 1 db citrom a tálaláshoz, 2 db cukkini a körethez, só, bors, 3 dkg vaj, 2 ek olívaolaj

Elkészítés A csirkemellszeleteket kicsit megütögetjük egy kopfolóval és besózzuk, borsozzuk. A lisztet mélytányérba szórjuk, a tojásokat egy másik tányérban felverjük, összekeverjük a reszelt parmezánnal és az aprított petrezselyemzölddel. A húsokat először lisztbe forgatjuk, majd a fűszeres tojásba. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és a vajat. Közepes hőfokon a csirkemellszeletek mindkét oldalát 6-6 perc alatt aranybarnára sütjük. A hússzeleteket kivesszük, melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékon az aprított fokhagymát gyorsan megfuttatjuk, felöntjük a húslevessel, a fehérborral és a citromlével. Óvatosan, hogy a bunda ne sérüljön, visszatesszük a csirkemellszeleteket és kb. 6-8 perc alatt, közepes hőfokon összepároljuk. Akkor kész, ha a levének nagyjából a fele elpárolgott.

A cukkiniket 2x10 cm-es hasábokra vágjuk. Forró, sós vízben 2-3 percig főzzük, lecsepegtetjük, és egy bordás aljú serpenyőben, kevés olajon szép "bordásra" grillezzük.

Tálalás A tányérokra 1-1 szelet csirkemellet teszünk, meglocsoljuk egy kis szafttal, köré rendezzük a cukkinit és citromszeletekkel díszítjük. Fogyasztás előtt a cukkinit még locsoljuk meg citromlével.

Tipp Jól lehűtött, száraz fehérbort kínáljunk mellé a tökéletes ízhatás eléréséhez!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.