Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
15 dkg darált marhahús
15 dkg darált sertéshús
1 fej vöröshagyma
5 dkg rizs
1 db tojás
só, bors, majoránna
1 ek vaj, 2 ek olaj a sütéshez
A mártáshoz
1 csapott ek liszt
1 kk mustár
1 dl bor
1 ek vaj
só,bors
Elkészítés A rizst egy pici olajon megfuttatjuk, folytonosan keverve megpirítjuk, felöntjük dupla mennyiségű vízzel, megsózzuk és letakarva alacsony hőfokon készre pároljuk, kihűtjük.
A darált húsokat egy tálban összedolgozzuk a felvert tojással, a felkockázott vöröshagymával, sózzuk, borsozzuk, majoránnával fűszerezzük, végül pedig belekeverjük a főtt rizst is. Lapos pogácsákat formázunk.
Egy serpenyőben felmelegítjük az 1 ek vajat és 1 ek olajat, és a pogácsákat közepes hőfokon mindkét oldalukon jól átsütjük. Vigyázzunk, ne égessük meg a zsiradékot.
Amikor a burgereket kisütöttük, a fennmaradó sütőzsiradékhoz adunk egy csapott evőkanál lisztet, és folytonos keverés mellett zsemleszínűre pirítjuk. Felengedjük borral, besűrítjük, ízesítjük mustárral, sóval, borssal, és végül vajat keverünk hozzá.
Tipp Tálaláskor a szószt a pogácsákra kanalazzuk, salátával fogyasztjuk.