Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Rizses burger
2015.11.21

rizses-burger-0041.jpg

Hozzávalók 4 személyre

15 dkg darált marhahús

15 dkg darált sertéshús

1 fej vöröshagyma

5 dkg rizs

1 db tojás

só, bors, majoránna

1 ek vaj, 2 ek olaj a sütéshez

A mártáshoz

1 csapott ek liszt

1 kk mustár

1 dl bor

1 ek vaj

só,bors

Elkészítés A rizst egy pici olajon megfuttatjuk, folytonosan keverve megpirítjuk, felöntjük dupla mennyiségű vízzel, megsózzuk és letakarva alacsony hőfokon készre pároljuk, kihűtjük.

A darált húsokat egy tálban összedolgozzuk a felvert tojással, a felkockázott vöröshagymával, sózzuk, borsozzuk, majoránnával fűszerezzük, végül pedig belekeverjük a főtt rizst is. Lapos pogácsákat formázunk.

Egy serpenyőben felmelegítjük az 1 ek vajat és 1 ek olajat, és a pogácsákat közepes hőfokon mindkét oldalukon jól átsütjük. Vigyázzunk, ne égessük meg a zsiradékot.

Amikor a burgereket kisütöttük, a fennmaradó sütőzsiradékhoz adunk egy csapott evőkanál lisztet, és folytonos keverés mellett zsemleszínűre pirítjuk. Felengedjük borral, besűrítjük, ízesítjük mustárral, sóval, borssal, és végül vajat keverünk hozzá.

Tipp Tálaláskor a szószt a pogácsákra kanalazzuk, salátával fogyasztjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.