Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Rizottó füstölt hallal
2015.10.08

rizotto-fustolt-hallal-009.jpg

Hozzávalók 4 főre

40 dkg rizs (lehetőleg rizottónak való),

1 nagy vöröshagyma,

2-3 gerezd fokhagyma,

1,2 dl száraz fehérbor,

1,2 l hús- vagy zöldségleves,

10 dkg reszelt parmezán,

5 dkg vaj,

10 dkg füstölt hal, pl. konzerv

2-4 ek olaj, só, bors, petrezselyem

Elkészítés A vöröshagymát nagyon apró kockákra vágjuk és egy nagyobb serpenyőben, felforrósított olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az apróra zúzott fokhagymát és még tovább pirítjuk, hogy jól összesüljenek, majd hozzáadjuk a rizst is, és folyamatosan keverjük, hogy alaposan átpiruljon. Hozzáadjuk a bort (a magas hőfokon az alkohol gyorsan elpárolog). 

Eközben egy másik főzőlapon a korábban elkészített hús- vagy zöldségleves-alapot felforraljuk (fontos, hogy nagyon forró legyen) és merőkanállal fokozatosan elkezdjük a rizshez adagolni. Egy-egy adag alaplé után a rizst megkeverjük és hagyjuk, hogy a rizsszemek kezdjenek megduzzadni. Amikor elfő az alaplé, rámerünk egy újabb kanállal, így a rizs fokozatosan puhul, és a kívánt, krémes állagú lesz. Ha már ilyen, hozzáadjuk a feldarabolt füstölt halat. A végén belekeverjük a vajat, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és hozzákeverjük a reszelt parmezánt is. Lefedve 5-10 percig állni hagyjuk, majd apróra vágott petrezselyemzölddel vagy/és reszelt parmezán sajttal megszórva, forrón tálaljuk.

Tipp Citromszeletekkel díszíthetjük.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.