Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Rizottó, olasz előétel
2011.09.21

rizotto.jpgHozzávalók négy főre 40 dkg rizs, 1 nagy vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1,2 dl száraz fehér bor, 1,2 l húsleves, 10 dkg reszelt parmezán, 5 dkg vaj, 2-4 ek olaj, só, bors, petrezselyem

Elkészítés A vöröshagymát nagyon apró kockákra vágjuk és egy nagyobb serpenyőben, felforrósított olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az apróra zúzott fokhagymát és még tovább pirítjuk, hogy jól összesüljenek, majd hozzáadjuk a rizst is, és folyamatosan keverjük, hogy alaposan átpiruljon. Hozzáadjuk a bort, a nagy hőfokon az alkohol gyorsan elpárolog.

Eközben egy másik főzőlapon a korábban elkészített húsleves-alaplevet felforraljuk (fontos, hogy nagyon forró legyen) és merőkanállal fokozatosan elkezdjük a rizshez adagolni. Egy-egy adag alaplé után a rizst megkeverjük és hagyjuk, hogy a rizsszemek kezdjenek megduzzadni. Amikor elfő az alaplé, rámerünk egy újabb kanállal, így a rizs fokozatosan puhul meg és a kívánt, krémes állagú lesz. A végén belekeverjük a vajat, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és hozzákeverjük a reszelt parmezánt is. Lefedve 2-3 percig állni hagyjuk,  majd apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva, forrón tálaljuk..

Tipp Kínáljunk hozzá a felhasznált jó minőségű fehér borból. Ez az alaprecept kedvünk szerint különféle zöldségekkel, húsokkal, vagy gyümölcsökkel is gazdagítható.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.