Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre
1 nagyobb csirkemell
mustár
30-35 db ringli
fehérbors
8-10 szelet bacon (szalonna)
1 nagy fel vöröshagyma
2 dl száraz fehérbor
15-20 kapribogyó
szardellapaszta
1/2 citrom leve
olaj
Elkészítés
Két roládot készítünk. Ehhez a csirkemellet kettévágjuk, kicsontozzuk, lebőrözzük, lemossuk, majd szárazra törölgetjük, mustárral bekenjük, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
A ringliket darabonként szétválasztva a fagyasztóba helyezzük, hogy másnap könnyebb legyen felhasználni.
Másnap a két fél csirkemellet a fagyott ringlikkel megtűzdeljük, fehérborssal megszórjuk, majd egyenként szorosan a baconszeletekbe göngyöljük, a tekercseket hústűvel rögzítjük. (A ringli és a bacon sós, ezért a húst nem kell megsózni.)
A megtisztított, vékonyan felkarikázott vöröshagymát olajon megfonnyasztjuk.
Egy kiolajozott sütőtálban elhelyezzük a csirkeroládokat, melléjük halmozzuk a vöröshagymát, alájuk öntjük a fehérbort. A tekercseket 180 fokos sütőben, lefedve, időnként a saját levével locsolgatva kb. 50 percig pároljuk. Amikor a tekercsek megpuhultak, a sütést fedő nélkül addig folytatjuk, amíg a roládok megpirulnak (kb. 10 perc).
A kész roládokat a sütőtálból kiemeljük, melegen tartva pihentetjük.
A sütésből visszamaradó hagymás pecsenyeléből elkészítjük a mártást: hozzáadjuk a kapribogyókat, a szardellapasztát, és a citromlével együtt az egészet összeturmixoljuk.
Tálaláskor a roládból a hústűket eltávolítjuk, a tekercseket felszeleteljük, és a mártást külön tálkában adjuk mellé.
Tipp Szerecsendióval ízesített krumplipürével, savanyúsággal kínáljuk, ügyelve, hogy a mártás meleg maradjon.