Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Ringlivel tűzdelt csirkerolád, Dobitól
2016.03.21

ringlivel-tuzdelt-csirkerolad.jpg

Hozzávalók 2 főre

1 nagyobb csirkemell

mustár

30-35 db ringli

fehérbors

8-10 szelet bacon (szalonna)

1 nagy fel vöröshagyma

2 dl száraz fehérbor

15-20 kapribogyó

szardellapaszta

1/2 citrom leve

olaj

 

Elkészítés

Két roládot készítünk. Ehhez a csirkemellet kettévágjuk, kicsontozzuk, lebőrözzük, lemossuk, majd szárazra törölgetjük, mustárral bekenjük, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

A ringliket darabonként szétválasztva a fagyasztóba helyezzük, hogy másnap könnyebb legyen felhasználni.

Másnap a két fél csirkemellet a fagyott ringlikkel megtűzdeljük, fehérborssal megszórjuk, majd egyenként szorosan a baconszeletekbe göngyöljük, a tekercseket hústűvel rögzítjük. (A ringli és a bacon sós, ezért a húst nem kell megsózni.)

A megtisztított, vékonyan felkarikázott vöröshagymát olajon megfonnyasztjuk.

Egy kiolajozott sütőtálban elhelyezzük a csirkeroládokat, melléjük halmozzuk a vöröshagymát, alájuk öntjük a fehérbort. A tekercseket 180 fokos sütőben, lefedve, időnként a saját levével locsolgatva kb. 50 percig pároljuk. Amikor a tekercsek megpuhultak, a sütést fedő nélkül addig folytatjuk, amíg a roládok megpirulnak (kb. 10 perc).

A kész roládokat a sütőtálból kiemeljük, melegen tartva pihentetjük.

A sütésből visszamaradó hagymás pecsenyeléből elkészítjük a mártást: hozzáadjuk a kapribogyókat, a szardellapasztát, és a citromlével együtt az egészet összeturmixoljuk.

Tálaláskor a roládból a hústűket eltávolítjuk, a tekercseket felszeleteljük, és a mártást külön tálkában adjuk mellé.

Tipp Szerecsendióval ízesített krumplipürével, savanyúsággal kínáljuk, ügyelve, hogy a mártás meleg maradjon.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.