Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 50 dkg sertésszűz, 20 dkg sertészsír, 1 dl húsleves (kockából), 1 ek mustár, 5 gerezd fokhagyma, só, bors, majoránna
Elkészítés A sertéshúst felkockázzuk, mustárral, zúzott fokhagymával, sóval, borssal, majoránnával fűszerezve 1-2 órán át hűtőbe téve pácoljuk.
Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a zsírt, beletesszük a pácolt húst, felöntjük forró húslevessel és alacsony hőfokon 3 órán át sütjük.
A húst üvegtálba, vagy cserépedénybe szedjük, és ráöntjük a zsírt. Hideg helyen kifagyasztjuk.
Tipp Kenyérre kenve fogyasztjuk. Hűtőben 2-3 hétig eltartható.
Kisokos Az eredeti, francia recept más fűszerekkel készül, de ez a magyaros változat igazán finom. A lassú sütés következtében hús hihetetlenül omlós, puha lesz.
Készíthetjük kacsahúsból, kacsazsírral is.