Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 20 dkg ribizli, 20 dkg feketeribizli, 4 ek barnacukor, 1 ek vaj, 1 kk keményítő, 1 citrom leve és reszelt héja
Elkészítés Egy serpenyőben a cukrot a vajon karamellizáljuk. Amikor kész, hozzáadjuk a megmosott, leszárazott ribizlit és feketeribizlit, gyorsan összeforraljuk. Ha a gyümölcsök levet eresztenek, hozzájuk adjuk a keményítőt, összeforraljuk. A végén citromlével és reszelt citromhéjjal ízesítjük.
Tipp A cukor menniységét ízlés szerint változtathatjuk. Készülhet kizárólag piros ribizliből is. Grillezett juhsajthoz, kecskesajthoz, vagy natúr sültekhez, főtt húsokhoz kiváló.