Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Részeges alma
2011.09.30

kep-033-copy.jpgHozzávalók 4 főre 1 kg savanykás alma, fél liter száraz fehérbor, 1 citrom héja, 3-4 szem szegfűszeg, 1 rúd vanília, 10 dkg kristálycukor + 15 dkg porcukor, 6 tojás, a tetejére kb. 5 dkg dió

Elkészítés A bort a citromhéjjal, szegfűszeggel, vaníliarúddal és 10 dkg cukorral felforraljuk, majd megfőzzük benne a hámozott, kimagvalt, egyforma vékony szeletekre vágott almát (max. 8-10 perc). Az almát lecsepegtetjük és egy mélyebb tűzálló edény alján egyenletesen elterítjük. Előmelegítjük a sütőt.

A tojások sárgáját simára keverjük kb. 3 púpozott kanál liszttel és annyi (kissé kihűlt) fűszeres borral, hogy sűrűbb palacsintatészta állagú tésztát kapjunk. A tojások fehérjét 15 dkg porcukorral kemény habbá verjük, majd a hab felét a tésztába beleforgatjuk és azzal az almát egyenletesen leöntjük. A hab másik felét elsimítjuk a tészta tetején és megszórjuk durvára vágott dióval.

Sütőben, közepes hőfokon sütjük.

Tipp Kevesebb cukorral is készíthető. Vaníliarúd helyett vaníliás cukrot is használhatunk, de akkor ezt vegyük számításba az ízesítés során. Bor helyett citromos vízben is főzhetjük az almát.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.