Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
20 dkg finomliszt
1 cs sütőpor
18 dkg cukor (ízlés szerint: kicsit kevesebb is elég)
1 cs vaníliás cukor
1 kk őrölt fahéj
csipetnyi só
1 maréknyi durvára vágott dió
3 db tojás
10 dkg reszelt sárgarépa
1 reszelt alma
13 dkg puha vaj
1 maréknyi mazsola
Elkészítés
A mazsolát langyos vízbe áztatjuk, hogy kissé megpuhuljon. A sütőt előmelegítjük.
A lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a sót és a diót egy nagyobb tálban összekeverjük.
Egy másik tálban felverjük a tojásokat, hozzájuk adjuk a reszelt répát, almát, vajat és a jól lecsepegtetett mazsolát, majd az egészet kisebb adagokban a lisztes keverékhez adjuk.
A tésztát muffinpapírral bélelt formába adagoljuk úgy, hogy a formát mindig csak 2/3 részben töltse ki, mert sütéskor megnő.
A muffinokat közepes hőfokon készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Tipp A tetejét olvasztott csokoládéval is bevonhatjuk.