Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Rántott zeller pikáns sajtkrémmel
2014.11.16

zeller-rantva-sajtkremmel-001.jpg

Hozzávalók 4 személyre 2-3 db közepes zeller, 2-3 db tojás, 10 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, só, a sajtkrémhez 10 dkg márványsajt, 4 ek tejföl, 1 gerezd fokhagyma, só, olaj a sütéshez

Elkészítés A sajtkrémhez a márványsajtot összetörjük egy villával és robotgép segítségével összedolgozzuk a tejföllel, majd sóval, zúzott fokhagymával ízesítjük. Fogyasztásig  hűtőbe tesszük.

A zellereket meghámozzuk, kb. 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk (lehet kicsivel vékonyabbra is szeletelni). Kb. 2 liter sós vizet felforralunk és a zellerszeleteket 20 másodpercre beledobjuk, szűrővel kiszedjük, lecsepegtetjük, kissé kihűtjük. Az így előkészített  zellerszeleteket lisztbe forgatjuk, sózott, felvert tojásba mártjuk, majd végül zsemlemorzsában megforgatjuk. Bőséges, forró olajban aranybarnára sütjük.

Tipp Tálaláskor a szeletekre kávéskanálnyi sajtkrémet halmozunk, zöldsalátával körítve fogyasztjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.