Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 2-3 db közepes zeller, 2-3 db tojás, 10 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, só, a sajtkrémhez 10 dkg márványsajt, 4 ek tejföl, 1 gerezd fokhagyma, só, olaj a sütéshez
Elkészítés A sajtkrémhez a márványsajtot összetörjük egy villával és robotgép segítségével összedolgozzuk a tejföllel, majd sóval, zúzott fokhagymával ízesítjük. Fogyasztásig hűtőbe tesszük.
A zellereket meghámozzuk, kb. 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk (lehet kicsivel vékonyabbra is szeletelni). Kb. 2 liter sós vizet felforralunk és a zellerszeleteket 20 másodpercre beledobjuk, szűrővel kiszedjük, lecsepegtetjük, kissé kihűtjük. Az így előkészített zellerszeleteket lisztbe forgatjuk, sózott, felvert tojásba mártjuk, majd végül zsemlemorzsában megforgatjuk. Bőséges, forró olajban aranybarnára sütjük.
Tipp Tálaláskor a szeletekre kávéskanálnyi sajtkrémet halmozunk, zöldsalátával körítve fogyasztjuk.