Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 2 db zsenge, kisméretű tök, 3 tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, só, olaj a sütéshez
Elkészítés A tököket megmossuk, végeiket levágjuk, majd mindkettőt 1 cm széles szeletekre felvágjuk. A szeleteket besózzuk, egy tálban kb. fél órán keresztül állni hagyjuk. Ezután lecsepegtetjük, a felesleges nedvességet papírtörlővel leitatjuk. A tököt ezután panírozzuk: először lisztbe forgatjuk, majd felvert, kissé megsózott tojásba mártjuk és végül zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban adagonként kisütjük. Azonnal tálaljuk, majonézzel, salátával, párolt zöldségekkel körítjük.