Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
8 szelet ujjnyi vastag, rántani való sajt
2 db tojás
5-8 dkg liszt
5-8 dkg zsemlemorzsa
1 kk fekete szezámmag
só
olaj a sütéshez
A mártáshoz:
1 csokor snidling
2 db ecetes uborka
1 ek kapribogyó
1 csokor petrezselyemzöld
2 dl majonéz
2 dl tejföl
1 mk porcukor
½ citrom leve
1 ek mustár
1 késhegynyi só
őrölt színes bors
Elkészítés A munkafolyamatot a mártás elkészítésével kezdjük, hogy jól összeérhessenek az ízek. A tejfölt és a majonézt egy nagyobb tálban alaposan összedolgozzuk a porcukorral, sóval, borssal, citromlével és mustárral. Az uborkákat, snidlinget, kapribogyót, petrezselyemzöldet aprítógépben összedaráljuk, majd belekeverjük a mártásba. Az egészet hűtőben 1 órán át érleljük.
Ezután a sajtszeleteket lisztbe forgatjuk, sózott, felvert tojásba mártjuk, majd zsemlemorzsába forgatjuk, amibe előzőleg belekevertük a fekete szezámmagot. A panírozott sajtszeleteket forró, bő olajban ropogósra sütjük, papírszalvétával leitatjuk a fölösleges olajat, és a mártással meglocsolva tálaljuk. Azonnal fogyasztjuk.
Tipp Párolt rizst is adhatunk mellé köretnek.