Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre 2 kicsi patisszon, a bundához rétesliszt, 2 tojás, zsemlemorzsa, szezám- vagy lenmag, őrölt rozmaring, őrölt medvehagyma, metélőhagyma, só A sütéshez olaj
Elkészítés A patisszonokat meghámozzuk, kb. egy cm vékony szeletekre vágjuk, a magjait eltávolítjuk, majd besózzuk, és egy fél órán át pihentetjük.
A fél óra elteltével a patisszon szeleteket szárazra leitatjuk. A tojásokat felverjük, enyhén megsózzuk, a rozmaringgal, medvehagymával, metélőhagymával összekeverjük, és a morzsába belekeverjük a magvakat. A patisszonszeleteket lisztbe-tojásba-morzsába forgatjuk, majd forró olajban megsütjük.
Azonnal, forrón tálaljuk.