Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Rántott csirkeszárny, zelleres krumplipürével
2016.10.04

rantott-csirkeszarny--zelleres-burgonyapurevel.jpg

Hozzávalók 4 személyre

8-12 db csirkeszárny

mustár

majoránna

2-3 db tojás

10 dkg liszt

10 dkg zsemlemorzsa

olaj a sütéshez

A burgonyapüréhez

4 db nagy burgonya

1 db közepes zeller

5 dkg vaj

1 dl tej

Elkészítés A csirkeszárnyakat sütés előtt legalább egy órával megmossuk, papírral leitatjuk, sóval, mustárral, majoránnával bedörzsöljük és lefedve hűtőbe tesszük.

Amíg a csirkeszárnyak pácolódnak, meghámozzuk és felkockázzuk a krumplit és a zellert, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, villával összetörjük. Sózzuk, vajjal összedolgozzuk és annyi tejjel, amennyit felvesz, krémesre keverjük. Melegen tartjuk.

Amíg a krumpli fő, a csirkeszárnyakat lisztbe forgatjuk, majd felvert, sózott tojásba mártjuk, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Az olajat felmelegítjük, a szárnyakat közepes hőfokon, lefedve sütjük, hogy teljesen átsüljenek, és a csontok mellett is jól megpuhuljanak. Ha túl hirtelen sütjük, belül nyers marad. Amikor a szárnyak aranybarnára sültek (kb. 15 perc után) leitatjuk a felesleges olajat, tálra tesszük, és a burgonyapürével körítve tálaljuk.

Tipp Paprikaszeletekkel díszítjük.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.