Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
8-12 db csirkeszárny
só
mustár
majoránna
2-3 db tojás
10 dkg liszt
10 dkg zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
A burgonyapüréhez
4 db nagy burgonya
1 db közepes zeller
só
5 dkg vaj
1 dl tej
Elkészítés A csirkeszárnyakat sütés előtt legalább egy órával megmossuk, papírral leitatjuk, sóval, mustárral, majoránnával bedörzsöljük és lefedve hűtőbe tesszük.
Amíg a csirkeszárnyak pácolódnak, meghámozzuk és felkockázzuk a krumplit és a zellert, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, villával összetörjük. Sózzuk, vajjal összedolgozzuk és annyi tejjel, amennyit felvesz, krémesre keverjük. Melegen tartjuk.
Amíg a krumpli fő, a csirkeszárnyakat lisztbe forgatjuk, majd felvert, sózott tojásba mártjuk, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Az olajat felmelegítjük, a szárnyakat közepes hőfokon, lefedve sütjük, hogy teljesen átsüljenek, és a csontok mellett is jól megpuhuljanak. Ha túl hirtelen sütjük, belül nyers marad. Amikor a szárnyak aranybarnára sültek (kb. 15 perc után) leitatjuk a felesleges olajat, tálra tesszük, és a burgonyapürével körítve tálaljuk.
Tipp Paprikaszeletekkel díszítjük.