Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Rántott csirkemáj rozmaringos körtével, Dobitól
2015.11.01

rantott-csirkamaj-rozmaringos-kortevel.jpg

Hozzávalók 2 főre

kb. 40 dkg csirkemáj
2-3 dl tej
liszt
2 tojás
morzsa
olaj
3-4 db körte (mérettől függően)
5-8 dkg vaj
1 szál vékony újhagyma zöldjével
körténként 1 ágacska rozmaring

bor
1 dl száraz vagy félédes bor

Elkészítés

Az újhagymát és a rozmaringágacskákról lehúzott leveleket apróra vágjuk, a puha vajban elkeverjük, sóval és borssal ízesítjük.

A körtéket megmossuk,szárazra töröljük, félbevágjuk, a magházukat kivájjuk, és a körték gömbölyű feléről egy kis darabot kivágunk (hogy a körte ne billenjen el), majd a gyümölcsöket a félbevágott részükkel felfelé mély sütőtálba helyezzük.

A magházak helyébe a fűszeres vajat betöltjük, majd a körték alá önjük a bort, és a gyümölcsöket 200 fokos sütőben, letakarás nélkül 20-25 percig sütjük.

A csirkemájat megmossuk, leitatjuk, és tejbe áztatjuk. 2-3 óra elteltével a májakat a tejből kivesszük, lisztbe, majd tojásba, végül morzsába forgatva panírozzuk, olajban kirántjuk, szalvétára helyezzük (hogy a felesleges olaj lecsöpögjön).

A rozmaringos körte ötletét Stahl Juditnál láttam (ő sült tarja mellé szánta), nagyon finom lett!

Tipp A májat utólag sózzuk meg.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.