Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre
kb. 40 dkg csirkemáj
2-3 dl tej
liszt
2 tojás
morzsa
olaj
3-4 db körte (mérettől függően)
5-8 dkg vaj
1 szál vékony újhagyma zöldjével
körténként 1 ágacska rozmaring
só
bor
1 dl száraz vagy félédes bor
Elkészítés
Az újhagymát és a rozmaringágacskákról lehúzott leveleket apróra vágjuk, a puha vajban elkeverjük, sóval és borssal ízesítjük.
A körtéket megmossuk,szárazra töröljük, félbevágjuk, a magházukat kivájjuk, és a körték gömbölyű feléről egy kis darabot kivágunk (hogy a körte ne billenjen el), majd a gyümölcsöket a félbevágott részükkel felfelé mély sütőtálba helyezzük.
A magházak helyébe a fűszeres vajat betöltjük, majd a körték alá önjük a bort, és a gyümölcsöket 200 fokos sütőben, letakarás nélkül 20-25 percig sütjük.
A csirkemájat megmossuk, leitatjuk, és tejbe áztatjuk. 2-3 óra elteltével a májakat a tejből kivesszük, lisztbe, majd tojásba, végül morzsába forgatva panírozzuk, olajban kirántjuk, szalvétára helyezzük (hogy a felesleges olaj lecsöpögjön).
A rozmaringos körte ötletét Stahl Juditnál láttam (ő sült tarja mellé szánta), nagyon finom lett!
Tipp A májat utólag sózzuk meg.