Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Rakott újkrumpli másképpen, Dobitól
2015.08.24

rakott-krumpli--maskeppen.jpeg

Hozzávalók 2 főre

50 dkg kicsi újkrumpli
5 szelet bacon szalonna
10 dkg főtt-füstölt tarja
2 szál újhagyma zöldjével együtt
1 db zöldpaprika
2 dl főzőtejszín
1 db tojássárgája
2 gerezd fokhagyma
5 dkg reszelt sajt

bors
szerecsendió

Elkészítés

A bacon szalonnát, az újhagymát apró darabokra, a tarját vékony csíkokra, a zöldpaprikát karikákra vagdaljuk, a megtisztított  fokhagymát összenyomjuk.

A szalonna zsírját kiolvasztjuk, a zsíron üvegesre pirítjuk a hagymát. A hagymás szalonnára rádobjuk a fokhagymát, a zöldpaprika és tarjacsíkokat, majd néhány percig mindezeket együtt pároljuk.

A főzőtejszínben a tojássárgáját elkeverjük, sóval és a fűszerekkel, továbbá a reszelt sajttal ízesítjük, majd hozzákeverjük a hagymás-tarjás
elegyet.

A krumplit megtisztítjuk, a nagyobb szemeket kettévágjuk, és sós vízben félpuhára főzzük. Amikor a krumpli kellőképpen megpuhult, egy tűzálló tálba terítjük, ráhalmozzuk a tejszínes-sajtos tarját, és a tálat  lefedés nélkül,180-200 fokos sütőbe toljuk. Addig sütjük, amíg a teteje megpirul (kb. 20 perc.)

Tipp Azonnal, forrón tálaljuk, kovászos uborkával, salátával körítjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.