Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 60 dkg krumpli, 30 dkg gomba, 20 dkg sonka vagy főtt, füstölt hús, 4 db kemény tojás, 3 dl tejföl, 6-7 dkg vaj, 2 tojás sárgája, 15 dkg reszelt sajt, só, bors, szerecsendió, őrölt koriander, 1 csokor friss petrezselyemzöld, 6-8 szelet baconszalonna
Elkészítés A héjában főtt krumplit meghámozzuk, ha kissé kihűlt, karikára vágjuk. A tojásokat megfőzzük, majd - lehetőleg tojásvágóval - vékonyan felszeleteljük. A megmosott-megtisztított gombát is felszeleteljük, megborsozzuk, és a vajon megpároljuk. A sonkát megdaráljuk vagy igen apró darabokra vagdaljuk.
A krumplikarikák felét kivajazott, zsemlemorzsával meghintett sütőtálba, szorosan egymás mellé fektetjük, erre kerülnek rétegesen a tojáskarikák, a sonka, majd a gomba, végül ismét egy réteg krumplikarika. A tejfölt, a tojássárgájákat a fűszerekkel és a kis levélkékre szedett petrezselyemmel elkeverjük, a gomba párolásakor visszamaradt vajat is hozzáadjuk, majd az öntetet a rétegezett krumplikon egyenletesen elterítjük. Miután az egészet reszelt sajttal meghintettük, a szépen megcsavart baconszalonnákkal a rétegek tetejét díszítjük. A rakott krumplit 220 fokos forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt és a szalonna szépen megpirul (kb. 25-30 perc).