Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Rakott krumpli Dobi konyhájából
2013.03.24

rakott-krumpli-maskepp--4-dobitol.jpg

Hozzávalók 4 személyre 60 dkg krumpli, 30 dkg gomba, 20 dkg sonka vagy főtt, füstölt hús, 4 db kemény tojás, 3 dl tejföl, 6-7 dkg vaj, 2 tojás sárgája, 15 dkg reszelt sajt, só, bors, szerecsendió,  őrölt koriander, 1 csokor friss petrezselyemzöld, 6-8 szelet baconszalonna

Elkészítés
A héjában főtt krumplit meghámozzuk, ha kissé kihűlt, karikára vágjuk. A tojásokat megfőzzük, majd - lehetőleg tojásvágóval - vékonyan felszeleteljük. A megmosott-megtisztított gombát is felszeleteljük, megborsozzuk, és a vajon megpároljuk. A sonkát megdaráljuk vagy igen apró darabokra vagdaljuk.

A krumplikarikák felét kivajazott, zsemlemorzsával meghintett sütőtálba, szorosan egymás mellé fektetjük, erre kerülnek rétegesen a tojáskarikák, a sonka, majd a gomba, végül ismét egy réteg krumplikarika. A tejfölt, a tojássárgájákat a fűszerekkel és a kis levélkékre szedett petrezselyemmel elkeverjük, a gomba párolásakor visszamaradt vajat is hozzáadjuk, majd az öntetet a rétegezett krumplikon egyenletesen elterítjük. Miután az egészet reszelt sajttal meghintettük, a szépen megcsavart baconszalonnákkal a rétegek tetejét díszítjük. A rakott krumplit 220 fokos forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt és a szalonna szépen megpirul (kb. 25-30 perc).

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.